Himmelska sirapskakor med choklad i
2012-08-03 @ 14:42:33
Recept
Recept
| Kategori - Mat och bak
När vi hade gäster här fick vi hembakade kakor av de som var så goda! Jag var absolut tvungen att ta receptet.
De såg ut ungefär såhär, förutom att det var stora chokladbitar i. Hann inte ta en egen bild för vi mumsade i oss de rätt snabbt ;)
Recept
200 g margarin (enklast om det får bli rumsvarmt o lite mjukt)
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
100-200 g hackad choklad (jag hade hälften vit o hälften mjölkchoklad...men vi har testat alla sorter tror jag Smaken på chokladen avgör hur kakorna smakar... testa!)
Häll ner allt i en bunke, knåda ihop med händerna... funkar inte så bra med slev eller bakmaskin så det är gegga som gäller
Degen blir rätt "sönderfallande" eftersom chokladbitarna gör att den inte riktigt sitter ihop helt, men det är ok. Försök rulla o få ihop 4 st länga "korvar" av degen, långa nog att passa från ena kortsidan på en ungsplåt till den andra (ca 2 cm bred). Alla fyra får plats på samma plåt.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 min (beror på ugn). De är klara när de "flutit ut" o blivit ca 4-5 cm breda, fått en kolabrun nyans och "spruckit" lite... Direkt när man tagit ut plåten skär man bitar på snedden eftersom de fortfarande är mjuka o lätta att skära i då. Låt svalna... Sen är de klara att avnjuta! :D
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
100-200 g hackad choklad (jag hade hälften vit o hälften mjölkchoklad...men vi har testat alla sorter tror jag Smaken på chokladen avgör hur kakorna smakar... testa!)
Häll ner allt i en bunke, knåda ihop med händerna... funkar inte så bra med slev eller bakmaskin så det är gegga som gäller
Degen blir rätt "sönderfallande" eftersom chokladbitarna gör att den inte riktigt sitter ihop helt, men det är ok. Försök rulla o få ihop 4 st länga "korvar" av degen, långa nog att passa från ena kortsidan på en ungsplåt till den andra (ca 2 cm bred). Alla fyra får plats på samma plåt.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 min (beror på ugn). De är klara när de "flutit ut" o blivit ca 4-5 cm breda, fått en kolabrun nyans och "spruckit" lite... Direkt när man tagit ut plåten skär man bitar på snedden eftersom de fortfarande är mjuka o lätta att skära i då. Låt svalna... Sen är de klara att avnjuta! :D
När vi hade gäster här fick vi hembakade kakor av de som var så goda! Jag var absolut tvungen att ta receptet.
De såg ut ungefär såhär, förutom att det var stora chokladbitar i. Hann inte ta en egen bild för vi mumsade i oss de rätt snabbt ;)
Recept
200 g margarin (enklast om det får bli rumsvarmt o lite mjukt)
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
100-200 g hackad choklad (jag hade hälften vit o hälften mjölkchoklad...men vi har testat alla sorter tror jag Smaken på chokladen avgör hur kakorna smakar... testa!)
Häll ner allt i en bunke, knåda ihop med händerna... funkar inte så bra med slev eller bakmaskin så det är gegga som gäller
Degen blir rätt "sönderfallande" eftersom chokladbitarna gör att den inte riktigt sitter ihop helt, men det är ok. Försök rulla o få ihop 4 st länga "korvar" av degen, långa nog att passa från ena kortsidan på en ungsplåt till den andra (ca 2 cm bred). Alla fyra får plats på samma plåt.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 min (beror på ugn). De är klara när de "flutit ut" o blivit ca 4-5 cm breda, fått en kolabrun nyans och "spruckit" lite... Direkt när man tagit ut plåten skär man bitar på snedden eftersom de fortfarande är mjuka o lätta att skära i då. Låt svalna... Sen är de klara att avnjuta! :D
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
100-200 g hackad choklad (jag hade hälften vit o hälften mjölkchoklad...men vi har testat alla sorter tror jag Smaken på chokladen avgör hur kakorna smakar... testa!)
Häll ner allt i en bunke, knåda ihop med händerna... funkar inte så bra med slev eller bakmaskin så det är gegga som gäller
Degen blir rätt "sönderfallande" eftersom chokladbitarna gör att den inte riktigt sitter ihop helt, men det är ok. Försök rulla o få ihop 4 st länga "korvar" av degen, långa nog att passa från ena kortsidan på en ungsplåt till den andra (ca 2 cm bred). Alla fyra får plats på samma plåt.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 min (beror på ugn). De är klara när de "flutit ut" o blivit ca 4-5 cm breda, fått en kolabrun nyans och "spruckit" lite... Direkt när man tagit ut plåten skär man bitar på snedden eftersom de fortfarande är mjuka o lätta att skära i då. Låt svalna... Sen är de klara att avnjuta! :D
Kommentarer
Trackback